Znakomicie pasuje jako dodatek do mięs, pasztetów, do robienia soków i nalewek. Również po przetworzeniu traci ona niewiele ze swoich właściwości, dlatego warto robić z niej dżemy, kisiele czy musy
Składniki: Krojona na połówki żurawina suszona, cukier, olej słonecznikowy.
Cukier i olej słonecznikowy w produkcie całkowicie naturalne i niezbędne składniki do zakonserwowania żurawin, i nadania im przyjemnego słodko-kwaśnego smaku,
Żurawina suszona cięta to bardzo zdrowa i słodka przekąska, która zawiera bardzo silne przeciwutleniacze - poliantocyjanidom.
Znakomicie pasuje, jako dodatek do mięs, szczególnie do pasztetów. Wykorzystuje się ją do robienia soków i nalewek. Również po przetworzeniu traci ona niewiele ze swoich właściwości, dlatego warto robić z niej dżemy, kisiele czy musy.
Lekarze i naukowcy zalecają zjedzenie jednej dużej garści dziennie suszonego owocu.
Owoce żurawiny, choć kiedyś nazywane „ cytryną dla ubogich” dziś są zaliczane do najzdrowszych owoców na świecie. Razem z czosnkiem, sosną i oregano tworzą grupę naturalnych antybiotyków. Choć uprawia się ją w Polsce, wciąż jest niedoceniana a szkoda, bo o jej leczniczych właściwościach słyszano już w XVI wieku.
Żurawina jest niskim krzewem o małych, czerwonych owocach. W jej składzie można znaleźć dużo błonnika, witamin B1,B2,B6, C, E oraz karoten. Ma także sporo minerałów: żelaza, jodu, magnezu, wapnia, fosforu, potasu czy sodu.
Pochodzenie surowca: Kanada / Chile
Producent: Natural expert