BIO MAKARON KONJAC TYPU NOODLE THAI STYLE bezglutenowy
Składniki: woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik OWSIANY* (bez glutenu)
*certyfikowany składnik ekologiczny
Makaron thai style nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna 35 kJ / 9 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 4 g
Białko: 0,2 g
Sól: 0 g
Sposób przygotowania:
Sposób przygotowania I: Odsączyć na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej potrawy.
Sposób przygotowania II : Gotować przez 1 minutę, odsączyć, dodać do ulubionej otrawy.
Sposób przygotowania III : Smażyć przez 1 minutę na patelni, dodać do ulubionej potrawy.
Alergeny: Produkowano w zakładzie przetwarzającym SOJĘ, OWIES i SIARCZYNY.
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu makaron przechowywać w czystej wodzie przez maksymalnie 2 dni
Producent: Better Than Foods
Masa: 385g
Kraj pochodzenia: Wielka Brytania