MORELA POŁÓWKI LIOFILIZOWANA
Składniki: 100% owoców moreli liofilizowanej
Morela liofilizowana jest suszona metodą liofilizacji nazwaną potocznie „suszeniem mrozem”, dzięki niej owoce zachowują swoje wartości odżywcze, kształt, barwę, a smak i zapach jest bardziej wyraźny.
Morele to owoce o słoneczno-pomarańczowym kolorze, który zawdzięczają beta-karotenowi, czyli barwnikowi w kolorze żółtym, z którego ludzka wątroba wytwarza witaminę A.
Wyglądem przypominają nieco brzoskwinie, są jednak sporo mniejsze. Mają aksamitną skórkę i słodki, delikatny miąższ.
Wystarczy dodać odrobinę wody i liofilizowane owoce staną się dokładnie takie, jak przed procesem suszenia.
Morela liofilizowana jest chrupiąca i bardzo smaczna. Pozwala cieszyć się smakami lata w ciągu całego roku. Owoce są bardzo lekkie, dlatego w paczce jest ich sporo. Do wyprodukowania 100g moreli liofilizowanych należy użyć ok. 1 kg świeżych moreli.
Stanowią doskonałą chrupiącą codzienną przekąskę, a także dodatek do musli śniadaniowych, owsianek, deserów, lodów, można dodawać do różnego rodzaju galaretek, budyniów, kaszek oraz jogurtów.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 346 kcal / 1 448 kJ
- tłuszcz 2,8 g
w tym kwasy nasycone < 0,1 g
- węglowodany 64 g
w tym cukry 64 g
- białko 9,7 g
- sól < 0,01 g
Kraj pochodzenia: Polska
Masa netto: według wybranej gramtury
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.