Składniki: Jeżyna Liofilizowana Owoce
Jeżyna liofilizowana to świetny dodatek zarówno do napojów, jak i do deserów, idealnie sprawdza się też jako przekąska na sucho.
Owoc jeżyny, z racji, że jest liofilizowany, zachowuje wszystkie swoje właściwości i soczysty smak, nadaje się do spożywania na sucho, a gdy spęczieje. pod wpływem wody, czy soku... Zamienia się w żywy owoc! To właśnie dlatego owoc ten świetny jest jako dodatek do musli, owsianek, ciast, dżemów, kompotów, gorących, czy też do zimnych, chłodzących napoi.
Dodatek ten sprawdzi się również pod postacią dekorackocji na ciasta, czy też zaminnik cukierków. No bo co może być lepszego od zdrowego, soczystego i naturalnie słodkiego owocu?
Zastosowanie:
- do ciast
- do napojów
- dekoracja
- do musli, owsianek, mieszanek owocowych
- przekąska
- bez konserwantów
- bez sztucznych barwników
- bez dodatku cukru
CO TO ZNACZY LIOFILIZOWANA?
Żywność konserwowana metodą liofilizacji - czyli suszenia po zamrożeniu z zastosowaniem obniżonego ciśnienia .
To znaczy, że jest krucha, chrupiąca, lecz po wrzuceniu ją do wody, zachowuje się jak prawdziwy owoc, pęcznieje, wygląda i smakuje jak prosto zerwany z krzewu, posiada swoją słodycz, nie ma w sobie konserwantów. Długoterminona słodycz, dostępna wszędzie od zaraz.
Czasem warto wypróbować je jako zdrową, wartościową pod względem odżywczym, alternatywę dla zup w proszku.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1191kJ / 356 kcal
Tłuszcz: 6 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 53 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 8 g
Sól: 0,04 g
Kraj pochodzenia: Polska
Masa netto: według wybranej wagi
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.