Kategorie

KOKOSOWA ROZKOSZ

Wiórki kokosowe, mleko kokosowe, mąka kokosowa - czyli wszystkie produkty wielbicieli smaku kokosa. A my dzisiaj chcielibyśmy zachęcić Was również do śmietanki kokosowej, która według nas jest nieziemska! 

Kokos jest produktem wszechstronnie stosowanym i uwielbianym. Między innymi ważnym czynnikiem wpływającym na jego popularność jest to, że w żaden sposób nie odkłada się w tkance tłuszczowej. Dlatego właśnie wiele osób zmagającym się z nadwagą sięga po produkty z zawartym w składzie kokosem. Zdrowymi aspektami dla organizmu człowieka jest wysoka zawartość manganu, miedzi, potasu i aminokwasów. Dzięki tym minerałom nasze jelita mogą w pełni prawidłowo pracować. Witaminy zawarte w orzechu dodadzą wigoru, energii oraz pozwolą cieszyć się pięknym wyglądem skóry u każdego człowieka. 

Mleczko kokosowe, czy śmietanka kokosowa, zawiera wszystkie te drogocenne minerały i witaminy zamknięte w płynnej postaci. Naszą propozycją jest Mleczko Kokosowe Bio firmy EcoMil, które świetnie zastąpi produkty mleka krowiego. Jest delikatnie słodkie, a do tego ma kuszący aromat kokosa. Świetnie sprawdza się jako dodatek do kawy oraz do deserów jak i orientalnych potraw. Spróbujcie samodzielnie wykonać przepyszny krem z rabarbarem na bazie śmietanki kokosowej!

Składniki:
250 ml śmietanki kokosowej (schłodzonej)
250 g serka mascarpone
2 łyżki cukru pudru
350 g rabarbaru
1 cukier waniliowy
2 łyżki cukru
30 ml soku z pomarańczy

Wykonanie:
Śmietankę, serek oraz cukier puder ubijamy do powstania gładkiego i gęstego kremu. Wkładamy do lodówki w celu schłodzenia na około 30 minut. Rabarbar kroimy na kawałki i dodając sok z pomarańczy, 2 łyżki cukru oraz cukier waniliowy gotujemy w garnuszku na małym ogniu do momentu aż rabarbar będzie miękki. Ostudzić i zblendować.
Na dno pucharków pokruszyć po 2 kruche ciastka. Następnie nałożyć krem kokosowy przykrywając go niewielką ilością masy rabarbarowej. Tak przygotowany deser pozostawić w lodówce na 2h. 
 



Kontakt ze sklepem