GROCH ŁUSKANY ZIELONY POŁÓWKI
Skład: groch łuskany zielony połówki 100%.
Groch zielony do samodzielnego gotowania - pełnowartościowy i bez konserwantów. W naszym sklepie posiadamy groch zielony w całości i w połówkach.
Groch zielony w połówkach to mniej znana odmiana grochu. Bardziej znany jest na terenie Indii i Azji, gdzie jest podstawowym składnikiem żywieniowym. Tam też odnajduje się największe uprawy tego gatunku. W Polsce również jest uprawiany. Jest to groch taki jaki odnajdujemy przetworzony w puszce. Jedyna różnica jest taka, że ten jest wysuszony, dlatego można go gotować.
Jak gotować groch zielony obłuskany?
Przed gotowaniem groch zielony należy moczyć przez około 1-2 godziny, po czym powinno się go dokładnie opłukać pod bierzącą wodą. Tak przygotowany groch należy gotować około 40 minut na małym ogniu. Po ugotowaniu należy go osolić, gdyż jest bardzo delikatny w
smaku.
Smak i zastosowanie grochu zielonego:
Jest delikatniejszy w smaku i nadaje inny wygląd potrawom. Nadaje się jako dodatek do dań makaronowych, kremów, rolad mięsnych. Często jest też wykorzystywany do wykonania pesto, pasztetu oraz różnego rodzaju past.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna 1276kcal / 303kcal
- tłuszcz 1,4g
- węglowodany 41g (w tym cukry 3,5g)
- błonnik 17g
- białko 23g
Kraj pochodzenia: Polska
Masa netto: według wybranej wagi
Producent: NATURAL EXPERT
P.P.H. Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl
Informacje o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu