CIASTKA OWSIANE BEZGLUTENOWE
Składniki: Pełnoziarnisty owies bezglutenowy 55% (płatki, mąka, otręby), cukier trzcinowy, masło (mleko), otręby ryżowe, olej słonecznikowy, syrop ryżowy, modyfikowana skrobia kukurydziana, skrobia ryżowa, substancje spulchniające: wodorowęglan amonu, wodorowęglan sodu ; naturalny aromat waniliowy, sól.
Dieta bezglutenowa polega na bezwzględnej eliminacji z pożywienia produktów zawierających w składzie gluten. Gluten z natury występuje w: pszenicy, życie, jęczmieniu, owsie, orkiszu i pszenżycie. Dopuszczalna ilość glutenu w produkcie poniżej 20 ppm = 0,02%, co muszą potwierdzić badania w akredytowanym laboratorium. Firma Schar jest numerem 1 w Europie w produkcji bezglutenowej mąki, chleba, makaronów, przekąsek, ciastek i słodyczy. Bezglutenowe ciastka owsiane to smaczna, słodka przekąska dla tych, którzy przebywają na diecie bezglutenowej. Smak ciastek w 100% odzwierciedla smak klasycznej przekąski.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna kJ/kcal 1935 kJ/462 kcal
Tłuszcz 20 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9,2 g
Węglowodany 55 g
w tym cukry 19 g
Błonnik 8,7g
Białko 8,2 g
Sól 0,2 g
Informacje alergenne: SEZAM, LAKTOZA, ŁUBIN, SOJA, DWUTLENEK SIARKI, JAJA, ORZECHY ARACHIDOWE
Przechowywanie: przechowywać zamknięte
Producent: Schar
Masa: 130g
Kraj pochodzenia: Niemcy