PESTKI DYNI ŁUSKANE
Składniki: ziarno dyni bezłuskowej oleistej
Nasiona dyni to bardzo wartościowa przekąska, którą można jeść na surowo lub dodać do musli, serka czy jogurtu. Świetnie smakują także podprażone lekko w piekarniku. Należy wysypać pestki na blaszkę i podpiec 10 minut w 170? C.
Co to jest dynia bezłuskowa?
Dynia uprawiana w Polsce której pestki są całkowicie pozbawione twardej łupiny. Pokryte są jedynie jadalną błoną. Sprawia to, że jej nasiona nadają się do bezpośredniego spożycia, bez konieczności ich wyłuskiwania
Jest to jedyna rozsądna i zdrowa alternatywa dla tanich chińskich nasion dyni - tymbardziej. że chińskie dynie potrafią być niełuskane tylko poddawane roztapianiu w związkach chemicznych
Znane i lubiane. Nic dziwnego, są smaczne a zarazem bardzo zdrowe.
To prawdziwa skarbnica wielu witamin i minerałów.
Pestki dyni bardzo dobrze radzą sobie, gdy chcemy pozbyć się owsików, tasiemca, glisty ludzkiej, lamblii. Zawierają one kukurbitacynę, która działa przeciwpasożytniczo, wykazuje ona silne działanie toksyczne wobec drobnoustrojów i robaków, przy czym jest zupełnie nieszkodliwa dla organizmu ludzkiego.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 2369 kJ / 572 kcal
Tłuszcz 46 g
w tym kwasy nasycone 8.5 g
Węglowodany 13 g
w tym cukry 11 g
Białko 2.5 g
Sól 0.05 g
Kraj pochodzenia: Polska
Masa netto: według wybranej wagi
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu