MIESZANKA DO WYPIEKU CIAST BEZGLUTENOWA MIX C
Składniki: Skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1515 kJ/357 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 84 g
w tym cukry: 0,2 g
Błonnik: 3,8 g
Białko: 1,6 g
Sól: 0,01 g
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przyrządzenia:
BABKA
Składniki ogrzać do temperatury pokojowej. Nagrzać piekarnik do temp. 180 st.
Składniki: 220 g mąki MIX C /przesiać/, 200 g cukru, 125 g masła lub margaryny, 4 jaja, 10 g proszku do pieczenia, 125 ml mleka.
Przygotowanie: Masło rozetrzeć, dodać połowę cukru i wyrabiać przez ok. 2 minuty na jednolitą masę. Dodać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, mleko i dobrze wymieszać. Białka z drugą połową cukru ubić na sztywną pianę, Masę wlać do nasmarowanej masłem i posypane mąką tortownicy i piec w nagrzanym piekarniku przez ok. 50 minut w temperaturze180 st. Zgodne z upodobaniami przybrać kremem waniliowym, marmoladą lub świeżymi owocami. W przypadku babki czekoladowej do ciasta dodać 2 łyżki niesłodzonego kakao.
SMACZNEGO!
Waga netto: 1kg
Producent: Schär
Kraj pochodzenia: Niemcy