INCOLA Makaron Spaghetti alla Chitarra Bezglutenowy jest charakterystyczny dla włoskiego regionu Abruzji. Produkowany jest przy użyciu narzędzia przypominającego gitarę, stąd przyjął nazwę tego instrumentu.
Sposób użycia:
Do lekko osolonej gotującej się wody wsyp żądaną porcję makaronu. Ilość wody powinna stanowić przynajmniej czterokrotną objętość suchego makaronu. Delikatnie mieszając gotuj od 6-10minut, w zależności od upodobania twardości.
Składniki:
mąka kukurydziana, skrobi kukurydziana, płatki ziemniaczane, glukoza.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
|
Średnia wartość odżywcza
w 100 g produktu
|
Referencyjna wartość spożycia
dla przeciętnej osoby dorosłej
|
100 g produktu
stanowi % RWS
|
Wartość energetyczna
|
1452 kJ/ 346 kcal
|
8400 kJ/ 2000 kcal
|
17,3
|
Tłuszcze
|
2,0 g
|
70,0 g
|
2,9
|
Kwasy tłuszczowe nasycone
|
0,4 g
|
20 g
|
2,0
|
Węglowodany
|
77,0 g
|
260 g
|
29,6
|
Cukry
|
1,5 g
|
90 g
|
1,7
|
Błonnik
|
1,5 g
|
18 g
|
|
Białko
|
4,0 g
|
50 g
|
8,0
|
Sól
|
0,45 g
|
6 g
|
7,5
|
Waga netto: 250g
Producent: Incola. Gluten Free Solutions Poland Sp. z o.o.
ul. Komorowicka 110, Bielsko-Biała 43-300
Kraj pochodzenia: Polska