Składniki: mąki (migdałowa 38%, kokosowa), substancje słodzące: erytrytol, maltitol; kakao, dropsy czekoladowe bez cukru: substancja słodząca: maltitol; miazga kakaowa; emulgator: lecytyna sojowa; kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu; naturalny aromat waniliowy; aromat, sól himalajska.
*BEZ DODATKU CUKRU. ZAWIERA NATURALNIE WYSTĘPUJĄCE CUKRY. Zawiera substancję słodzącą maltitol i erytrytol. Nadmierne spożycie może mieć efekt przeczyszczający. Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
Alergeny: Może zawierać: orzechy, orzeszki arachidowe, sezam, mleko.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- Wartość energetyczna: 1918 kJ/ 464 kcal
- Tłuszcz: 41 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 21 g
- Węglowodany: 25 g
- w tym cukry: 1,6 g
- Błonnik: 5,6 g
- Białko: 10 g
- Sól: 0,28g
Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej piekarnik do 180 ⁰C (bez termoobiegu).
2. Przygotuj 100g roztopionego, ostudzonego masła oraz 2 jajka.
3. Umieść KETO mix w misce, dodaj jajka, masło.
4. Zmiksuj do uzyskania gładkiego ciasta, przy użyciu trzepaczki, łyżki lub miksera na najmniejszych obrotach, wystarczy parę obrotów miksera by nie przemieszać.
5. Przełóż masę do przygotowanej formy („keksówka” ok. 23 x 8 x 7 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Piecz przez ok. 20 minut.
7. Wyjmij i pozostaw ciasto do całkowitego ostygnięcia.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.