FIGI NATURALNE W MĄCZCE RYŻOWEJ
Składniki: Figi hiszpańskie bez konserwantów, mąka ryżowa
To owoce naturalne, zdrowe i smaczne. Reprezentują tradycyjne smaki Hiszpanii.
Stanowią podstawę naszej oferty w kategorii bakalie bez siarkowe, nie posiadają żadnej chemii cukrów ani innych sztucznych dodatków. Jedynym dodatkiem aczkolwiek naturalnym jest mąkka ryżowa, niezbędna do ich zaszuszenia. Swieże figi tej odmiany słodkie jak miód w okresie przed zbiorami są tak miękkie, że dosłownie rozpływają się w ustach, nie do wyczucia jest wtedy skórka czy bardo drobniutkie chrupiące pestki. Zasuszone figi w mączce pozostają także świetne w smaku, nie mają wprawdze soku ale za to dostępne są niemal przez cały rok.
Można jeść je same, lub jako składnik wielu potraw: sałatek, deserów, ciast. Dodaje się je do owsianki, musli czy kompotu. Robi się z nich wino i nalewki. Stanowią idealny dodatek do wieprzowiny i dziczyzny.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1535 kJ / 363 kcal
- tłuszcz: 1,29 g
- w tym kwasy nasycone: 0,24 g
- węglowodany: 65 g
- w tym cukry: 65 g
- białko: 3,3 g
- sól: 0,1 g
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Masa netto: według wybranej wagi
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.