Kategorie

FASOLA CZERWONA - NATURAL EXPERT

cena: 9,09 PLN
Dostępność:
dostępny
Waga:

Koszt wysyłki:

Darmowa wysyłka !!!

Na zakupy powyżej 150 zł

Czas wysyłki: na drugi dzień roboczy
Producent: NATURAL EXPERT
Opis produktu


FASOLA CZERWONA

Składniki: Fasola czerwona.

 

Fasola czerwona uprawiana jest na całym świecie, głównie jednak w Polsce i Kanadzie. -Pierwsze uprawy tego rodzaju fasoli rozpoczęto w Ameryce Południowej. Pasuje głównie do kuchni meksykańskiej, dodatek do zupy, np znanego wszystkim barszczu ukraińskiego, dodatek do sałatek, słodkich deserów czy w postaci past do pieczywa. 

  

Sposób przyrządzenia: Gotowanie fasoli czerwonej wygląda podobnie jak gotowanie zwykłej fasoli białej. Przed przystąpieniem do gotowania należy dokładnie wypłukać fasolę w ziemnej wodzie, po czym moczyć ją przez kilkanaście godzin. Po namoczeniu i ponownym przepłukanie fasolę należy gotować przez około 45-50minut. Przez pierwsze 10 minut powinno się ją gotować na dużym ogniu pod przykryciem.

Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna 1318kJ / 315kcal
- tłuszcz 1,6g
- węglowodany 45,90g ( w tym cukry 1g)
- białko 21,4g

Kraj pochodzenia: Kanada
Masa netto: według wybranej gramatury

Producent: NATURAL EXPERT

P.P.H. Kamil Chojnowski

info@naturalexpert.pl

 

Informacje o alergenach: 
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu

Parametry
Podstawowe
BEZ GLUTENU (w składnikach):Tak
ZAWARTOŚĆ CUKRU:Bez dodatku cukru
ZAWARTOŚĆ KONSERWANTÓW:Bez konserwantów
KRAJ PRODUCENTA:Polska
NATURAL EXPERT:Taki
WEGAŃSKI:Tak
WEGETARIAŃSKI:Tak
Komentarze
Ten produkt nie posiada jeszcze komentarzy

Klienci którzy kupili ten produkt, kupili również


Kontakt ze sklepem