FASOLA CZERWONA
Składniki: Fasola czerwona.
Fasola czerwona uprawiana jest na całym świecie, głównie jednak w Polsce i Kanadzie. -Pierwsze uprawy tego rodzaju fasoli rozpoczęto w Ameryce Południowej. Pasuje głównie do kuchni meksykańskiej, dodatek do zupy, np znanego wszystkim barszczu ukraińskiego, dodatek do sałatek, słodkich deserów czy w postaci past do pieczywa.
Sposób przyrządzenia: Gotowanie fasoli czerwonej wygląda podobnie jak gotowanie zwykłej fasoli białej. Przed przystąpieniem do gotowania należy dokładnie wypłukać fasolę w ziemnej wodzie, po czym moczyć ją przez kilkanaście godzin. Po namoczeniu i ponownym przepłukanie fasolę należy gotować przez około 45-50minut. Przez pierwsze 10 minut powinno się ją gotować na dużym ogniu pod przykryciem.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna 1318kJ / 315kcal
- tłuszcz 1,6g
- węglowodany 45,90g ( w tym cukry 1g)
- białko 21,4g
Kraj pochodzenia: Kanada
Masa netto: według wybranej gramatury
Producent: NATURAL EXPERT
P.P.H. Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl
Informacje o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu