FASOLA CZARNA
Składniki: Fasola czarna
Fasola czarna od niedawna zaczęła zastępować fasolę białą na polskich stołach, a to za sprawą świetnego smaku i dobroczynnego wpływu na nasz organizm. Wywodzi się ona z terenów meksykańskich, w kuchni latynoamerykańskiej stanowi podstawowy składnik diety. Po ugotowaniu jest smaczna. Idealnie pasuje do wszelkich dań kuchni meksykańskiej. Idealnie pasuje do wszelkich dań kuchni meksykańskiej, dodatek do zup, sałatek, znakomicie komponuje się z ostrymi przyprawami w pastach oraz w daniach z kukurydzą. Świetna jest, jako dodatek do zup, sałatek, znakomicie komponuje się z ostrymi przyprawami w pastach oraz w daniach z kukurydzą. Dodaje się ją do past kanapkowych, chilli con carne, nadzień do tortilli czy naleśników.
Sposób gotowania czarnej fasoli:
Fasolę po opłukaniu należy namoczyć na 12-15 godzin ( najlepiej na noc), następnie ogrzać w tejże wodzie, a gdy się pokaże piana, wodę odlać i zalać gorącą, w której będziemy gotować aż do miękkości jakieś 60 minut.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1243 kJ/ 296 kcal
Tłuszcz 1.3 g
w tym kwasy nasycone 0.3 g
Węglowodany 63 g
w tym cukry 2.1 g
Białko 21 g
Sól 0.03 g
Kraj pochodzenia: Chiny
Masa netto: według wybranej gramatury
Producent: NATURAL EXPERT
P.P.H. Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl
Informacje o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu