FASOLA ADZUKI
Składniki: Fasola adzuki
Fasola adzuki- Rodzaj czerwonej fasoli, zwana także czerwoną soją, używa się jej, jako znakomitą alternatywę dla mięsa. Nazywana jest azuki i aduki. Rodzaj czerwonej fasoli, zwana także czerwoną soją. Jest bardzo ceniona w Chinach i w Japonii. Jej czerwono-brązowe ziarenka w cieniutkiej łupinie znane są ze swoich prozdrowotnych i odchudzających właściwości. W smaku adzuki jest lekko słodka i posiada charakterystyczny posmak orzacha. Fasolkę adzuki używa się jej, jako znakomitą alternatywę dla mięsa. Wykorzystywana jest również w wielu daniach kuchni wegetariańskiej.
Sposób przyrządzenia:
- opłukać pod bieżącą wodą;
- moczyć całą noc;
- ponownie opłukać;
- gotować około 1 godziny.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1535 kJ / 364 kcal
Tłuszcz 0.5 g
w tym kwasy nasycone 0.2 g
Węglowodany 64 g
w tym cukry 0g
Białko 20 g
Sól 0g
Kraj pochodzenia: Argentyna
Masa netto: według wybranej gramatury
Producent: NATURAL EXPERT
P.P.H. Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl
Informacje o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu