CYNAMON CEJLOŃSKI LASKI
Składniki: cynamon cejloński laski
Cynamon Ceyloński Pochodzi z obszarów o tropikalnym klimacie w Indiach, Sri Lance i Birmie. Jest uprawiany w Azji, Afryce, Ameryce Południowej i Środkowej. Laski otrzymuje się z wysuszonej kory drzewa cynamonowca cejlońskiego, a dzięki olejowi cynamonowemu, z tych lasek, otrzymują korzenny i delikatnie słodki smak oraz aromat, który wzbogaci smak niejednej potrawy. Cynamon cejloński, tak samo jak cassia (cynamon powszechnie stosowany, znany dla wszystkich) dobrze odnajdzie się w kuchni przy wielu rodzajach wypieków jak chociażby szarlotka, strucla jabłkowa a także w napojach – kompocie jabłkowym, herbacie, kawie, gorącej czekoladzie, ponczach. Przyprawa ta jest często stosowana także w egzotycznych potrawach z mięsem i nie tylko.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1333 kJ / 320 kcal
Tłuszcz 3,3 g
w tym kwasy nasycone 0,92 g
Węglowodany 58 g
w tym cukry 55 g
Białko 4 g
Sól 0 g
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Masa netto: według nwybranej gramatury
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.