Dodatek do potraw mięsnych. Wspomaga leczenie kataru, chorych zatok.
CHRZAN MIELONY
Chrzan mielony pochodzi od zmielonego korzenia chrzanu, a ten z kolei swoje główne uprawy ma w Wielkiej Brytanii.
Ma lekko palący smak. Zaleca się dodawanie go do różnych potraw, głównie ze względu na swoje działanie bakteriobójcze jak również działanie poprawiające pracę nerek i wątroby.
Chrzan mielony jako przyprawa ma szeroką gamę zalet. Głównie poprawia apetyt oraz poprawia trawienie.
W swoim składzie ma wysoką zawartość białka, żelaza, soli mineralnych oraz witaminy C, która sprzyja poprawie układu odpornościowego.
Osoby z anemią i ciepiące na słabe krążenie krwi jak najbardziej powinny sięgać po chrzan mielony, gdyż jest on bogaty w żelazo.
Przyprawę tą można dodawać do dań mięsnych, galaret bulionowych.
Pasuje również do przyprawienia sera, nadając mu charakterystyczny smak.
Stosowany jest też jako dodatek do majonezów czy musztardy dla poprawienia smaku i nadania aromatu.
Wartości odżywcze:
- wartość energetyczna 205kJ/48kcal na 100g
- białko 1,2g na 100g
- węglowodany 11,3g na 100g
- błonnik 3,3g na 100g
- tłuszcz 0,7g na 100g
PRODUCENT : NATURAL EXPERT
POCHODZENIE SUROWCA: CHINY
WAGA: 50G
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH KAMIL CHOJNOWSKI
Gen. Wł. Andersa 40 lok 81
15-113 Białystok
e-mail: info@naturalexpert.pl
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.