BUŁKI HOT DOG BEZGLUTENOWE
Składniki: woda, skrobie (tapiokowa, ziemniaczana, kukurydziana), mąki (ryżowa, kukurydziana), olej słonecznikowy, drożdże, białko kurze (jaja), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), cukier, błonnik roślinny (z babki jajowatej), sól, substancja zagęszczająca (guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza), cukier inwertowany, substancja konserwująca (propionian wapnia), aromat.
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Produkt bezglutenowy. Bardzo miękka i delikatna bułeczka stanowi wspaniały duet z grilowaną kiełbaską. Świetnie sprawdza się jako szybki pomysł na obiad.
Sposób przygotowania: Bułka do bezpośredniego spożycia. Najlepiej smakuje po odpieku w piekarniku w temp. 180°C przez 5 minut, podawana z ulubionymi dodatkami.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: |
1501 kJ / 356 kcal |
|
|
Tłuszcze, w tym: |
8,8 g |
|
|
Kwasy tłuszczowe nasycone: |
1 g |
|
|
Węglowodany; w tym: |
62 g |
|
|
Cukry: |
3,2 g |
|
|
Błonnik: |
4,4 g |
|
|
Białko: |
4,8 g |
|
|
Sól: |
2 g |
Informacje alergenne: Może zawierać białka mleka.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent: Incola
Masa: 2x65g
Kraj pochodzenia: Polska