Kategorie

ALGI MORSKIE SUSZONE - WAKAME BIO 25 g - PORTO MUINOS

cena: 13,80 PLN
Dostępność:
dostępny
Koszt wysyłki:

Darmowa wysyłka !!!

Na zakupy powyżej 150 zł

Czas wysyłki: na drugi dzień roboczy
Producent: PORTO MUINOS (glony, agar agar)
Opis produktu

Produkt wytworzony z wodorostów Wakame, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany.
Można je dodać je do sałatek i doprawić do smaku.
Pieczone i rozdrobnione mogą być używane jako przyprawa.
Gotowane jako dodatek do sushi, dań mięsnych, zup, krokietów, hamburgerów, a także jajecznicy, ryżu czy makaronu.
Mają łagodny morski smak, są lekko chrupiące i mięsiste. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli. Zaleca się spożywanie ok. 4 g alg wakame na osobę na dzień.
Suszone w temperaturze poniżej 42°C.

SKŁADNIKI
algi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Moczyć w wodzie przez 10 minut. Po namoczeniu Wakame powiększa objętość do sześciu razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 5 minut.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 698 kJ/169 kcal;
Tłuszcz: 2,0 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g;
Węglowodany: 3,0 g;
w tym cukry: 0 g;
Błonnik: 34 g;
Białko: 17 g;
Sól: 12,4 g

INFORMACJA ALERGENNA
może zawierać mięczaki, skorupiaki, ryby.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.

Waga netto: 25 g

Producent: PORTO MUINOS

Kraj producenta: Hiszpania

Kraj pochodzenia składników: Hiszpania

Parametry
Podstawowe
BEZ GLUTENU (w składnikach):Tak
CERTYFIKAT BIO:jest
KRAJ PRODUCENTA:Hiszpania
WEGAŃSKI:Tak
WEGETARIAŃSKI:Tak
Komentarze
Ten produkt nie posiada jeszcze komentarzy

Kontakt ze sklepem