POMELO KANDYZOWANE KOSTKA
Składniki: pomelo suszone, cukier, subst. konserwująca - dwutlenek siarki - 0,01%,
Kandyzacja owoców to inaczej konserwowanie ich, dzięki czemu zachowują one dużą część swoich właściwości. Polega to na wielokrotnie powtarzającym się smażeniu owoców w słodkim syropie, głównie jest to sacharoza. Podczas smażenia dobierane jest odpowiednie stężenie i temperatura, które z każdym powtórzeniem jest zwiększane.
Kandyzowane pomelo wykorzystywane jest jako dodatek do ciast, deserów oraz jako element dekoracyjny w cukiernictwie. Można go również dodawać do owsianek, musli lub płatków śniadaniowych. Idealnie sprawdza się też w musach i dżemach, ze względu na swój niepowtarzalny smak i aromat.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna 1478 kJ / 348 kcal
- tłuszcz 0 g
- węglowodany 86 g (w tym cukry 80g)
- białko 0 g
- sól 0,02 g
PRODUCENT:PPH KAMIL CHOJNOWSKI
MASSA NETTO :WEDŁUG WYBRANEJ WAGI
Informacje o alergenach
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu
POCHODZENIE SUROWCA: TAJLANDIA