Składniki: płatki zbożowe 42% (owsiane, pszenne), zbożowa granola (płatki owsiane, płatki orkiszowe, mąka ryżowa, ekspandowany jęczmień, mąka pszenna, oligofruktoza, ekstrakt słodu jęczmiennego, olej słonecznikowy, koncentrat soku jabłkowego, cynamon), suszone figi 10% (figi, mąka ryżowa), suszone daktyle (daktyle, mąka ryżowa), orzeszki ziemne 10%, pestki dyni, nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica)/chia, liofilizowane jeżyny 2,5%, liofilizowane porzeczki czarne.
Musli składają się głównie z płatków owsianych, które są źródłem błonnika pokarmowego, a w szczególności beta-glukanów, które korzystnie wpływają na regulowanie poziomu cholesterolu w surowicy krwi. Daktyle suszone są zasobne w potas, który wspiera pracę układu nerwowego. Są one dawką czystej energii. Liofilizowane jeżyny nadają mieszance kwaskowato-słodkawy smak. W liofilizowanej formie zachowują swoje wartości odżywcze, w tym cenne antyoksydanty.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna : kJ 1626, kcal 387,
Tłuszcz 11,2 g,
w tym kwasy tłuszczowe 1,7 g,
Węglowodany 52,7 g,
w tym cukry 8,3 g,
Białko 13,7 g,
Sól 0,05 g,
Błonnik 10,4 g.
Alergeny: Może zawierać: orzechy, sezam, mleko.