MĄKA MIGDAŁOWA PRAŻONA
Składniki: mąka migdałowa prażona
Mąka migdałowa prażona - czyli zmielone prażone migdały, które są lekko słodkie w smaku o delikatnym aromacie orzechów. Dodanie mąki migdałowej do wypieków, urozmaici ich smak i nada charakteru. Warto stosować mąkę migdałową również ze względu na naturalny skład i fakt, że nie zawiera konserwantów. Wykorzystywane są do słodkich wypieków oraz jako produkt do zagęszczania sosów i mięs. Posyp mielonymi migdałami jogurt, musli, lub płatki - dodaj naturalnej słodkości i aromatu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 2393 kJ / 572 kcal
Tłuszcz 52 g
w tym kwasy nasycone 4.85 g
Węglowodany 21 g
w tym cukry 4.3 g
Białko 20 g
Sól 0.05 g
Kraj pochodzenia: USA
Masa netto: według wybranej wagi
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu