Kategorie

LEMONIADA IMBIROWA

Jak przetrwać upały i nie uschnąć z pragnienia? Wiele z Was zadaje sobie to pytanie, a tego roku pogodę mamy bajeczną. Słońce, wysokie temperatury, w ogrodach robi się kolorowo. Ale nie dla wszystkich jest to coś pięknego. Każdy potrzebuje orzeźwienia, dlatego pokażę Wam jak zrobić lemoniadę dodającą energii, sił i przede wszystkich bardzo orzeźwia i chłodzi. 

Większość uważa, że imbir jest produktem, który tylko rozgrzewa. Owszem, ma działanie silnie rozgrzewające, ale dodany do napojów gorących. Syrop sam w sobie doda charakteru i wyrazistości smaku, dlatego trzeba z nim uważać. Ma on ostry, delikatnie kwaśny smak, dlatego nie każdy jest jego zwolennikiem, ale należy zwrócić uwagę na dobroczynność dla organizmu jaką za sobą niesie. Systematyczne spożywanie soku z imbiru wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego, metabolizm oraz jest doskonałym uzupełnieniem diety w witaminy. 

 

Przepis: 
- 1/2 pomarańczy
- 2 łyżki syropu imbirowego https://gryczanka.pl/syrop-imbir-z-cytryna-250ml-oleofarm-p21627
- 1 kropla pasty waniliowej
- 1/2 limonki
- świeże listki mięty
- 200-250 ml wody 

 

Pomarańcze i limonkę pokroić. Wrzucić do wody i dodać pozostałe składniki. Na koniec dodać listki mięty i wstawić do lodówki do momentu schłodzenia. 



Kontakt ze sklepem