BISZKOPTY JĘZYCZKI BEZ CUKRU
Składniki: Jaja, skrobia ziemniaczana, skrobia pszenna bezglutenowa, substancje słodzące: maltitol i acesulfam K, błonnik pokarmowy, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, substancja spulchniająca: soda.
Biszkopty bez glutenu doskonale sprawdzą się na przyjęciach dla dzieci, szkolnych przyjęciach lub jako słodka przekąska dla gości. Biszkoptowe języczki dla dzieci bez cukru są bardzo lekkie i miękkie, tak że rozpływają się w ustach.Biszkopty kocie języczki, zwane też ladyfingers są często używane w deserach jako element dekoracyjny. Najpopularniejszym deserem z dodatkiem bezglutenowych biszkoptów jest tiramisu, które często gości na stołach podczas okolicznościowych przyjęć. Nasze biszkopty bezglutenowe bez cukru są dosładzane maltitolem. Jest to naturalna substancja słodząca, która nie zmienia właściwości pod wpływem wysokiej temperatury, jak dzieje się to w przypadku aspartanu. Jest bezpiecznym słodzikiem, który pod względem smaku dorównuje zwykłemu cukrowi białemu.
Zawiera źródło fenyloalaniny. Zawiera substancje słodzące.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1798 kJ/426 kcal
Tłuszcz: 10 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,1 g
Węglowodany: 72 g (WW=6)
w tym cukry: 0,5 g
Białko: 12 g
Sól: 0,18 g
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Producent: Bezgluten
Masa: 80g
Kraj pochodzenia: Polska